Előszó
2015. május 09. írta: lail04

Előszó

„Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.”

Karinthy Frigyes: Előszó

Hello,

érdemesnek tartom azt megemlíteni, hogy ezzel a bejegyzéssel indítom útjára életem első blogját. Így semmilyen blogírási, és felületszerkesztési ismerettel sem rendelkezem (ezért nézzétek el, hogy menet közben fogom próbálgatni a dolgokat).

- Mi késztetett a blogolásra?

Sikerült elnyernem egy EVS (European Voluntary Service) pájázatot. Ennek keretében Finnországba költözöm 6 hónapra egy biodynamikus gazdaságba. Pontosabban máj. 11-től nov. 10-ig, egy Vesilahti környéki kis közösségbe. Ez a blog javarészt erről fog szólni, de megspékelem pár olyan dologgal is, amit fontosnak tartok. Emiatt kapta a Minden egyhelyen... címet.

- Miről szól majd?

Terveim szerint a blog vezérfonala a kinti történések lesznek, ugyanakkor az eddig felhalmozott ismereteimet is belecsempészem. Egyelőre még nincs pontos elképzelésem a felépítéséről, de amikről szó lesz (az ottani eseményeken/élményeken/érdekességeken túl): állattartás (szabadépítményes méhészkedés); növénytermesztés (szemzés-oltás, metszés, konyhakerti mulcsozás stb.); építészet (szalmaház, fűtéstechnika pl.: tömegkályha); esővíz hasznosítás/ szennyvízkezelés, hogy csak néhányat említsek. Illetve néhány nem pont ebbe a témába illő dolog pl.: online (ingyenes) angol tanulás és pár általam jónak ítélt oldal/blog/video bemutatása/linkelése. Ezeket egy bejegyzésben gyűjtöm majd össze, és folyamatosan frissítem (ha találok valami érdekeset a neten...).

- Kinek íródik?

Mivel elsősorban a családomnak, a barátaimnak és az ismerőseimnek írom ezt a blogot, azért hogy ne kelljen mindenkinek a velem történteket külön-külön elmesélni. Másodsorban magamnak, hogy legyen online emléktáram (beszámolóírásnál jól jön majd), ill. egyben egy adatbázis is a számomra fontos dolgokról. Így nem kell nagy elvárásokat támasztani a blogommal kapcsolatban (arról nem is beszélve, hogy kezdő vagyok... :). Próbálok majd hasznos dolgokról írni. Terveim szerint heti 1-2 bejegyzés lesz várható. Eleinte valószínű kicsit több, mivel még az újdonság erejével hat rám a blogolás. Később meg meglátjuk mennyire lesz idő/kedv erre a tevékenységre.

Szóval így a 0. napon (2015. 05. 10-én) ezt a kis előszót írtam. Úgy gondolom a következő részben összegyűjtöm azokat az oldalakat, amiről fentebb tettem említést. Egy külön bejegyzést szentelek az offtopic témáknak, amit folyamatosan frissítgetek majd.

Holnap 2015. 05. 11-én indulok Finnországba (16:45 Budapest Ferihegy- 20:20 Tampere-Prikkala).

A bejegyzés trackback címe:

https://mehe.blog.hu/api/trackback/id/tr987446294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása